Augustus 2011

Onze 1,5 week in Pebru is ons uitstekend bevallen. Onze kinderen (5 en 2 jaar) hebben zich samen met de andere, op de camping aanwezige kinderen prima vermaakt op de schommels, de klimboom en met het aanwezige speelgoed. Daarnaast een mooie ruime kampeerplek op een kleine en overzichtelijke camping. Het dagelijks bezorgde verse brood, de door Babs zelf gemaakte jams, verse groente uit de eigen tuin, verse eitjes, het verse (lokale) vlees, de SRV-auto met lokale producten en de pizza-bus maakten het een prima Franse vakantiebeleving.

Babs - dank voor jullie gastvrijheid in de mooie Correze en wellicht tot een volgende keer.

Eric, Katrijn, Pepijn, Sjoerd & Casper

Augustus 2011

Lieve Babs en Patrick, wat heerlijk dat we dit jaar op het laatste moment nog bij jullie mochten komen. Het weer in NL was bar en boos en Babs jij zei dat het in Pebru ook niet best was. Maar daar hebben wij helemaal geen last van gehad. Als het zonnetje gaat schijnen, gaat het in Pebru namelijk echt schijnen!

We kenden de camping van vorig jaar en het was heerlijk om er weer terug te zijn. Zo vertrouwd, zo gezellig en zo knus. We hebben weer heerlijk een week genoten bij jullie in Pebru, het meertje in Camps, het klauterkasteel, de lokale marktjes, de prachtige omgeving en natuurlijk de pizza's die 2 keer per week op de camping worden gebakken.

Bedankt weer voor jullie gastvrijheid en zeker tot ziens!

Hidde, Kjell, Kiki, Jacqueline en Niels

Augustus 2011

Echt een aanrader voor mensen met kinderen in de zomer. In het voorjaar lijkt het mij ook heerlijk om te wandelen en te fotograferen.
Wat een prachtige natuur en wat een rust. Dat je s’avonds in het pikkedonker de enorme sterrenhemel kan zien. Dat heb ik alleen nog maar in de woestijn mogen meemaken!

Op welke camping gebeurt het je dat je onderweg  er naartoe wordt gebeld door Babs welk soort brood ze voor ons kan bestellen?
Onze zoon van 7 jr dook meteen de klimboom in en heeft genoten bij het meertje; vissen en zelfs een klein ringslangetje gezien. S’avonds in het donker met zaklamp door het bos naar het prive meer, wat wil je nog meer? De buitenkeuken en overal doekjes en kruiden en magnetron/koelkast /veranda om te bbqen. De Boeuf Bourgignon, de pizzaman. Wat maken jullie het je gasten naar het zin!
En dan in de namiddag wordt de broodbestelling opgenomen met een praatje en leuke tips over de omgeving. Helemaal top. Wij komen zeker terug in de Correze; prachtig. Van wat ik er van heb mogen meemaken leek mij de workshop fotografie in combinatie met een verblijf in een tuinhuisje helemaal perfect. Ook voor mensen alleen. Want s’avonds schoven heel wat mensen onder de BBQ veranda en iedereen kletste met elkaar.
 
Groeten, Bernadette van der Horst

Augustus 2011

In Pebru hebben we een heerlijke tijd gehad. Onze vrienden die we opzochten in de Vogezen zullen volgend jaar hoogstwaarschijnlijk ook een plekje bij jullie boeken omdat ze onze verhalen zo fantastisch vonden. De vrijheid die je hebt als je kind zich de hele dag vermaakt met allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Jouw gastvrijheid, de ruimte om onze tent heen, de heerlijke zelfgemaakte jams, de pizzabakker op de camping en het soms nog warme brood van de bakker elke morgen. Puur genieten! En de omgeving is ook al zo weelderig. De tours de Merle waren en fijne ervaring. Le Gouffre de padirac, een tochtje over een ondergrondse rivier was spannend! De Gorges een heerlijke verkoeling na een fikse wandeling van de steile bergwanden.

Ik hoop tot volgend jaar!

Malou, Gerjan & Jaron Augustus 2011

Augustus 2011

Op de doorgaande weg van Argentat naar Aurillac staat ergens een klein bordje met de aanduiding Pébru. In het glooiende landschap rij je er zo aan voorbij, temeer omdat de tomtom deze bestemming ook niet kent. Dit overkwam mij afgelopen zomer en later bleek ik niet de enige te zijn. Maar het zoeken is de moeite meer dan waard. Wat een fijne, rustige en vooral mooie plek is Pébru! Samen met mijn drie kinderen (11, 7 en 5 jaar) heb ik een heerlijke, ongedwongen vakantie gehad op de kleine camping. En wat hebben de kinderen met elkaar en de andere kinderen gespeeld: verstoppertje, ping-pong wedstrijdjes, heksenpapjes maken en vooral heel veel zwemmen en varen met de boot op het meertje. We hebben gesmuld van de verschillende lekkere broodjes die je dagelijks bij babs kon bestellen. En van de door haar zelfgemaakte rabarberlimonade en boontjes en nieuwe aardappelen uit de moestuin. Ook het verblijf in de knus ingerichte caralet is goed bevallen, net als de ienie-miene waar ik aansluitend alleen verbleef tijdens de inspirerende en bovenal leerzame fotografieweek bij Patrick.

Pébru is een gemoedelijke plek waar je je welkom voelt, waar je rust kunt vinden en gezelligheid kunt opzoeken. Een plek waar het ’s nachts echt donker en stil is en waar je kunt genieten van de mooie sterrenhemel. Een plek om te onthouden en van te houden!
Dank voor de fijne tijd!

Annelies

Juli 2011

Op 23 juli kwamen we (2 volwassenen en 2 kinderen van 2 en 5 jaar oud) aan in het (inderdaad) gehucht Pébru. Het was even zoeken en de eerste keer waren we de afslag voorbij gereden, maar uiteindelijk kwamen we wel aan. We moesten wel even kijken waar we moesten zijn, maar aangezien er een duidelijk bord bij de deur stond met "we zijn achter", liepen we maar door naar... achter.
De eerste indruk was al goed. Een oud gebouw op heel smaakvolle manier ingericht met veel oog voor detail. Overal zag je leuke oude dingetjes terug die het geheel een heel gezellige uitstraling gaven. Buiten aangekomen kwamen we Babs tegen die druk bezig was in de groentetuin. Het welkom was heel hartelijk! We werden naar onze plek begeleid en ondertussen konden we mooi rondkijken. Onze plek lag wat verder achteraan op een plek onder de bomen met uitzicht op het meertje (nou ja, als je tien stappen zette konden we mooi naar beneden kijken.) De plek was onderaan een steile heuvel gelegen een plek die voor de kinderen ideaal was om vanaf te fietsen op één van de vele fietsjes die verspreid lagen over het terrein. De tent was snel opgezet en het genieten kon beginnen. Helaas heeft de regen dat idee wel een heel eind in het water doen vallen, maar hey, we waren er toch, dan maar iets ervan maken. Ondanks de vele, vele buien hebben we ons toch prima vermaakt. Het koken in de buiten keuken was ideaal! Aan de picknick tafel konden we lekker een wijntje drinken terwijl op het gasfornuis iets lekkers stond te pruttelen. De omgeving was werkelijk prachtig. Glooiend, afwisselend en regelmatig met prachtige en verrassende vergezichten waarin regelmatig een kasteel opdook. Omdat de dichtstbijzijnde winkel toch al snel zo'n 20 minuten rijden was, hebben we veel kunnen genieten van de omgeving en dat was zeker geen straf!

Uiteindelijk hadden we de laatste 2 dagen van onze week vakantie in Pébru eindelijk beter weer. Wel heel jammer, want er is in de omgeving zó veel te zien, dat het leuker was geweest als het zonnetje zich wat vaker had laten zien. Samengevat: een fantastische plek met ontzettend hartelijke bewoners die je je snel thuis laten voelen en zelfs zonder al te veel zon hebben we het hier heerlijk gehad! Voor de kinderen is het hier helemaal heerlijk, die hebben zich geen moment verveeld.

Groetjes Diana, Michiel, Elin en Isabel

Juli 2011

De speelboom in het midden van de camping was de beste babysit. Alle kinderen vertoefden er de hele dag aan en onder. Mooi! Verder ook plek genoeg om je tent te zetten, en meer dan genoeg plaats tussen de verschillende tenten. Ik zeg het voort, maar ook niet aan iedereen...

Ief

Juli 2011

Kamperen beneden aan het meertje was heerlijk, helemaal vrij, zo nu en dan een duik in het frisse water. Ons enige minpunt was dat we echt allemaal scheef sliepen, na een week verlang je naar een horizontaal bed. Achteraf hadden we naar boven moeten verhuizen op de camping (als er tenminste plek was) want het was bij jullie fijn vertoeven we hadden makkelijk nog een week kunnen blijven. Eén nacht heb ik buiten geslapen, in de vroege ochtend kwam een oud meneertje langs met kaplaarzen en een lege plastic zak, wij zeiden elkaar goedemorgen hij vroeg ik ik niet last had gehad van de kikkers. Nee dus, er zitten geen kikkers. Uur later kwam hij terug met zijn tas vol met paddestoelen, hij vroeg of ik jullie de groeten wilde doen, hierbij dus.

Groeten van Stang

Juli 2011

We hebben, ondanks het mindere weer, erg genoten. De zitgelegenheid en de buitenkeuken (incl. bbq) waren super, een gemoedelijke sfeer, waar je samen kon koken, eten, spelletjes spelen, dit alles uiteraard onder het genot van een wijntje en af en toe de vuurkorf. Onze kinderen (2 en 3) hebben heerlijk gespeeld bij de speelboom, met de schommel en het ‘zwier’touw en met het vele speelgoed dat op de camping aanwezig was. Alles bij elkaar een mooie en relaxte camping, met ruime plaatsen en persoonlijke aandacht voor de gasten!

Hartelijke groeten,

Wieteke Corstiaans

Juli 2011

Na een lange rit belandden we in een prachtig stukje Frankrijk, een rustig boerendorpje van 5 huizen. En wij mochten er een van bewonen. De gite ziet er mooi uit, er is veel ruimte en prachtig ingericht. Maar wij vertoefden het meeste in de tuin waar we een mooi uitzicht hadden op het boerenlandschap. De koeien kwamen gewoon voorbij gewandeld, in de weien zagen wij hertjes, vossen en in de lucht cirkelden vele roofvogels.

Bij Babs kun je vele lekkere dingen kopen, vooral van de quiches hebben we genoten. Ook is zij een hartelijke gastvrouw die haar gasten wil verwennen tot op het bot. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken en Argentat is een leuk stadje. Dus een weekje is eigenlijk veel te kort maar we hebben genoten.

Babs, nogmaals bedankt voor alle goede zorgen.

Groetjes van Maarten en Annie van Hoek, Asten, Nederland (weer in de regen helaas)

Juli 2011

Na een heerlijke, ontspannen en prachtige reis kwamen we moe maar al voldaan van alle indrukken aan in Pébru. Wat een heerlijk, klein wereldje daar bovenop die berg. En wat een rust. Direct kwam Babs ons al super gastvrij en vriendelijk tegemoet. Helaas waren we wat te vroeg maar na al onze spullen te hebben gestald in de gite zijn we lekker boodschappen gaan doen in Argentat. Wat een aardige en vriendelijke mensen ook hier. Dat viel ons direct al op.

Na terugkomst bij de gite stond de deur wagenwijd open en Babs nam alle tijd om te vertellen over die heerlijke tuin en al haar heerlijke sapjes, jammetjes en broodjes enz. enz. Ook liet ze ons de mooie zwemvijver zien. Dat is zo'n plekje in de natuur waarvan je denkt dat die niet meer bestaan. We zouden er in de loop van de week achter komen dat er nog meer van die plekken daar zijn. Onze 2 kinderen, Max ( 11) en Amy (5) waren direct thuis en dikke maatjes met de kinderen, Janna en Mina, van Babs en Patrick. Ze kwamen direct hutten bouwen bij de gite maar 'sleepten' ze op een fietsjes zonder zijwieltjes (net geleerd) direct mee over de camping. Babs heeft een superbakker aan huis en elke ochtend lagen de verse broodjes klaar, er is van alles te koop uit de tuin, verrukkelijke sla en heerlijke courgettes, eitjes en vers vlees. Echt complimenten. De gite is van alle gemakken voorzien, van handdoeken, beddengoed, tot vuilniszakjes en verse kruiden. Echt vakantie. Bij ons werkte helaas het weer niet mee maar desondanks hebben wij het er geweldig gehad. Max onze autistische zoon van 11 mocht allerhande bessen plukken uit eigen tuin en was daar helemaal mee in zijn nopjes. Kortom: echt een aanrader om naartoe te gaan.
Babs en Patrick bedankt voor alles en we hopen tot ziens.

Groeten Marcel, Corine, Max en Amy Hogervorst uit Oegstgeest